Vakuum-Bohemia s.r.o
ODVETVIA > Výroba a balenie potravín

Vývevy pre výrobu a balenie potravín

KONTAKT

VAKUUM BOHEMIA SK s.r.o.
Streďanská 3631/65
955 01 Topoľčany

Tel: +421 907 313 800
Tel. servis technici: +421 907 313 800
Tel. pohotovost: +421 907 313 800

E-mail: info@vakuum-bohemia.sk

Vývevy na vákuové balenie alebo výrobu potravín sa používajú takmer v každej potravinárskej prevádzke. Vákuum sa hojne uplatňuje v mäsovom priemysle, vývevy sa používajú od rozrábkarne cez spracovanie mäsa až po balenie v ochrannej atmosfére. Požívané sú aj na nízkoteplotné odparovanie, zhusťovanie a plnenie. Bezolejové kompresory sa používajú na tlačenie nápojov alebo ako zdroj pre generátory potravinárskych plynov.

Vákuové balenie

Kyslík obsiahnutý vo vzduchu má negatívny účinok na kvalitu a trvanlivosť potravín. Možno ho odstrániť odsatím vzduchu z obalu výrobku alebo zabalením potraviny do ochrannej atmosféry. Na vákuovanie potravín je potrebné dosiahnuť pomerne hlboké vákuum, preto sa najčastejšie používajú olejové rotačné vývevy. Niektoré potraviny sa tiež balia do kyslíkom obohatenej atmosféry.

Odsávanie vzduchu

Niektoré polotovary potravín je potrebné zbaviť bubliniek vzduchu a skompaktniť. Znížené množstvo vzduchu tiež zabraňuje oschnutiu potraviny počas jej spracovania. Vývevy sa používajú v plniacich linkách, nárezákoch, masírovačkách, sekacích linkách a ďalších procesoch.

Vákuové plničky fliaš

Pri plnení piva či perlivých limonád do fliaš je potrebné udržať množstvo zvyškového kyslíka na čo najnižšej úrovni. Nápoj s prímesou CO2 zároveň pri plnení pení, čo znemožňuje jeho rýchle plnenie. Pomocou vývevy sa z fľaše odsaje vzduch. Touto metódou je možné dosiahnuť vyššiu rýchlosť plnenia.

Odsávanie vzduchu

Niektoré polotovary potravín je potrebné zbaviť bubliniek vzduchu a skompaktniť. Znížené množstvo vzduchu tiež zabraňuje oschnutiu potraviny počas jej spracovania. Vývevy sa používajú v plniacich linkách, kutroch, masírovačkách a ďalších procesoch.

Vákuová konzervácia potravín a zhusťovanie

Nakladané ovocie a zelenina, kompóty a marmelády sa konzervujú varom. Na zníženie bodu varu, ktorý by potravinu znehodnotil, sa používa vákuové varenie. Podobný proces sa používa v odparovačkách, v ktorých sa pri zvýšenej teplote pod vákuom odparuje voda z produktu, a ten sa tak zahusťuje.

Cukrovary

Cukrový sirup vzniknutý pri extrakcii cukrovej trstiny sa pri pretváraní na cukor varí. Na zníženie bodu varu a následnú kryštalizáciu sa celý proces vykonáva vo vákuu. Pre túto aplikáciu sa používajú vysokokapacitné kvapalinokružné vývevy. Vákuum sa používa v neprebernom množstve ďalších potravinárskych prevádzok. S návrhom vhodnej vývevy pre vašu prevádzku nás, prosím, neváhajte kontaktovať.

Služby VAKUUM BOHEMIA SK s.r.o.:

  Obchodne oddelenie
 

+ 421 907 313 800
 

Technická podpora
 

+ 421 907 313 800
 

   Servisní technici
 

+ 421 907 313 800
 


Úvod    |    Produkty    |    Služby    |    Dodávatelia    |    O nás    |    Zásady spracovania osobných údajov    |    Kontakty


copyright © 2020 - VAKUUM BOHEMIA SK, s.r.o., Streďanská 3631/65 955 01 Topoľčany